HomeStiri Mondene Tudor Gheorghe, spectacol-manifest împotriva „mitocăniei, prostului-gust, a incompetențelor, a inculţilor, a emigrării pe scara socială“!

Tudor Gheorghe, spectacol-manifest împotriva „mitocăniei, prostului-gust, a incompetențelor, a inculţilor, a emigrării pe scara socială“!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 790 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/11/646x404-9.jpg

După un an de pauză, Tudor Gheorghe revine pe scenă cu un spectacol prin care dorește să protesteze împotriva nedreptăților clasei politice față de poporul român.

646x404 (9)

„Tot degeaba“ este numele spectacolului pe care Tudor Gheorghe îl va susține pe 22 decembrie la Sala Palatului. Actul artistic se dorește a fi „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie.“

„Drumul pe care eu am încercat să merg este acela al culturii profunde. Cum spunea un prieten de-ai mei, la spectacole vine «România profundă». «Tot degeaba» este un concert ca România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă! Regret enorm că am atâtea de adăugat. Acest spectacol nu-l voi mai face când voi considera că nu mai e nimic degeaba. Eu protestez împotriva mitocăniei, prostului-gust, a incompetențelor, a inculţilor, a emigrării pe scara socială“, mărturisește artistul.

Spectacolul este un manifest adresat clasei politici românești. „Să ne bucurăm că avem coloană vertebrală, e la fel de rară ca aceea a infinitului şi la fel de greu de păstrat ca ceea ce ne-a lăsat Brâncuşi“, este de părere cântăreţul.

De curând, actorul și cântărețul și-a lansat prima carte, numită „Vă dau un an din viaţa mea”. Cartea este „un jurnal care vorbeşte despre viaţa «olteanului universal», despre lumea teatrului, despre lumea culturii, lumea artei, vorbeşte despre politica din România“.

 

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed