HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului 10 fructe și legume bune pentru pielea ta

10 fructe și legume bune pentru pielea ta

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/01/10-fructe-si-legume-bune-pentru-pielea-ta.jpg

Chiar dacă iarna aceasta nu este una grea, temperaturile scăzute își pot pune amprenta asupra tenului tău. Tocmai din această cauză, pe lângă îngrijirea zilnică a pielii, este bine să ții cont și de fructe și legume bune pentru pielea ta. Noi îți propunem o listă cu cele mai bune fructe și legume bune pentru pielea ta.

Nu este ceva neobișnuit ca vremea rece de afară să-ți afecteze pielea. Dar dacă vrei să previi aspectul obosit și uscat al pielii, unul dintre cele mai bune remedii este să începi să mănânci sănătos. Dacă vrei să-ți diversifici meniul, aruncă o privire la această gamă variată de fructe și legume bune pentru pielea ta!

Fructe și legume bune pentru pielea ta

Morcovii
Ai de-a face cu linii fine și riduri? Nu ar trebui să te îngrijorezi, deoarece morcovii reprezintă unul dintre cele mai bune alimente pentru pielea ta. Începe să consumi aceste legume în mod regulat și îi vei asigura corpului necesarul de vitamine A și C, nutrienți importanți pentru o piele sănătoasă.

Broccoli
Broccoli este cu siguranță unul dintre cele mai bune alimente pentru pielea ta. Această legumă este foarte bogată în vitamina A, care activează regenerarea celulelor pielii. Mai exact, îți vei putea întineri pielea și vei preveni îmbătrânirea prematură.

Spanacul
Spanacul este o planta buna pentru piele. Acesta este foarte bogat în vitamina A și, dacă vrei să ai puterea lui Popeye Marinarul, cu siguranță ar trebui să mănânci mai mult spanac săptămânal. Corpul tău va fi plin de energie toată ziua și îi vei uimi pe ceilalți cu tenul tău perfect și sănătos.

Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt unele dintre cele mai bune legume pentru pielea ta. Ei cresc cantitatea de antioxidanți din corpul tău, care absorb radicalii liberi. Dacă îi consumați, veți diminua imperfecțiunile pielii!

Varza de Bruxelles
Și acest aliment merită să fie inclus în topul legumelor benefice pentru piele. Varza de Bruxelles este o sursă ideală de vitamina C, așa că dacă vrei să-ți menții pielea sănătoasă și hidratată, ar trebui să mănânci cât mai des această legumă.

Fructe care îți ajută pielea să se mențină sănătoasă:

Lămâile
Te-ai întrebat vreodată care fructe sunt bune pentru pielea ta? Dacă răspunsul tău este „da”, ar trebui să știi că lămâile sintetizează colagenul în corp. Aceste citrice sunt foarte bogate în vitamina C, ceea înseamnă că reprezintă o alegere foarte bună dacă vrei să-ți menții pielea sănătoasă. Mai mult, dacă ai cicatrici, poți considera că lămâile sunt cel mai mare aliat în estomparea lor.

Căpșunile
Dacă ești în căutare de fructe care sunt bune pentru pielea ta, ar trebui să iei în considerare și căpșunile. Aceste minunate surse de antioxidanți îți vor menține pielea sănătoasă pe tot parcursul zilei. Poți prepara un mic dejun delicios din căpșuni pasate, miere, iaurt și avocado, și ești gata să-ți arăți pielea radiantă pentru care toți te vor invidia.

Papaya
Ce fructe sunt bune pentru un ten strălucitor? Specialiștii în nutriție laudă papaya ca fiind bogat în antioxidanți și într-o enzimă specială numită papain. Aceasta elimină celulele moarte și ajută la producerea unora noi. Dacă vrei să te afișezi cu un ten strălucitor în această iarnă, fă-ți tratament cu o mască din jumătate de papaya și iaurt. Las-o să acționeze 15 minute și clătește cu apă caldă.

Fructul stea
Fructul stea (numit și carambola) are un conținut ridicat de fitonutrienți precum acidul galic, epicatecin și quercetin care sunt foarte buni pentru piele. În plus, fructele stea au un conținut ridicat de vitamine A și C și luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură…

Portocalele
Portocalele sunt excelente pentru piele ta. Vitamina C din ele ajută la îmbunătățirea texturii pielii și la formarea colagenului. Astfel, vei încetini procesul de îmbătrânire și te vei bucura de o piele tânără pentru mai mult timp. Poți folosi portocalele în meniul zilnic sau ca mască pentru a spori fermitatea pielii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed