Home Trebuie să mâncați mai puțin seara decât la prânz

Trebuie să mâncați mai puțin seara decât la prânz

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Trebuie-să-mâncați-mai-puțin-seara-decât-la-prânz.jpg

În domeniul nutriţiei şi mai ales al chestiunilor în materie de slăbire se vehiculează foarte multe idei preconcepute, care provoacă mari inconveniente: îl culpabilizează pe cel care crede în ele, sunt constrângătoare și constituie un real obstacol în calea recomandărilor adecvate.

Trebuie să mâncați mai puțin seara decât la prânz

Una dintre cele mai răspândite idei preconcepute este aceea că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să mănânci bine dimineața, mai puțin la prânz şi foarte puțin, chiar deloc, la cină.

Se presupune că în timpul zilei se depune mai mult efort fizic, de aceea se poate mânca o cantitate mai mare de hrană, deoarece caloriile furnizate se ard mai uşor decât cele ingerate seara, înainte de culcare.

Acest rationament nu este neapărat valabil, dată fiind durata dintre mese: net mai mare între cină şi micul dejun de a doua zi, faţă de cea cuprinsă între prânzul şi cina aceleiaşi zile. Noaptea, chiar dacă nu se face mişcare, organismul arde calorii pentru a-şi asigura activitățile esentiale: inima bate, plămânii respiră, sângele circulă, ficatul funcționează. Acest consum de energie este foarte mare, ceea ce explică faptul că se ard mai multe calorii în perioada de după cină până la micul dejun, superioară ca durată, aşa cum am mai spus, comparativ cu cea dintre două mese ale aceleiaşi zile.

Prin urmare, pentru a scădea în greutate şi a te menţine, trebuie să mănânci în funcție de modul de viață, constrângeri şi gusturi.

Foarte multe persoane consacră în general puțin timp prânzului, din cauza activitătii profesionale, acordând mai multă importantă cinei, moment privilegiat, de destindere şi plăcere, petrecut în majoritatea cazurilor alături de cei dragi. O cină indestulătoare (nu abundentă) asigură şi un somn de bună calitate, căci procesul digestiv facilitează apariţia somnului. Pe scurt, privilegiați fiecare masă în functie de dorinta şi modul de viată proprii.

Trebuie să mâncați la ore fixe

Importante nu sunt orele, ci numărul de mese zilnice, care nu trebuie să fie mai mic de trei. În caz contrar, riscul de a arde mai puțin eficient caloriile este mai mare (prin modificarea metabolismului), iar volumul de hrană poate crește în zilele următoare pentru a atinge senzația de sațietate. așa cum este relatat de telegraph.co.uk..

În functie de ora de trezire, de importanta zilei, de programul de seară, de disponibilitatea fiecăruia, orarul de alimentație poate varia, din moment ce numărul meselor nu este mai mic de trei: o dată dimineața, la trezire, sau în următoarele trei ore, o dată la prânz, între 11:30 şi 15:30 şi ultima oară seara, între 18:00 şi 23:00.

Citește și: Slăbiți numai dacă este nevoie

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate