Home Diete de slabitDIETE CELEBRE Dieta primăverii pe zile

Dieta primăverii pe zile

autor Andreea Monica
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Dieta-primăverii.jpg

Debutul primăverii ne găsește, pe majoritatea dintre noi, cu câteva kilograme în plus la exterior și sensibili, slăbiți în interior. Pentru toate aceste probleme, urmați dieta de primavara ce are efectul unui adevărat cocktail pentru sănătate.

Dieta primăverii

Lipsa de vitalitate fizică şi psihică (într-un cuvânt, astenia), dar şi kilogramele suplimentare sunt consecințe ale alimentației monotone şi dezechilibrate de peste iarnă (puține vitamine, în schimb, multe grăsimi). Să nu uităm însă că, odată cu trezirea la viață a naturii, apar şi primele vegetale, adevărate comori de vitamine şi minerale: urzicile şi spanacul, neîntrecute în conținutul de fier, salata verde (dar nu cea de solar, plină de nitraţi), bogată în vitamina C.

Prin urmare, este momentul să vă faceți plinul. Organismul dvs. are nevoie şi de proteine, pentru a-şi hrăni corespunzător mușchii şi a putea lupta împotriva oboselii. Aşadar, veti consuma carne slabă, ouă, lactate. Pentru că oferta de fructe nu este prea generoasă la începutul sezonului, va trebui să vă asigurați necesarul de vitamina C (un alt adversar al oboselii şi anxietății) din citrice (portocale, mandarine, kiwi). Urmând dieta primăverii pe care am conceput-o special pentru dvs., nu doar că vă veți simți mult mai în formă, dar veți slăbi cu siguranță câteva kilograme bune într-un timp record.

LUNI

Mic-dejun
Două felii de pâine unse cu putin unt, brânză de vaci degresată, un ou fiert, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
O portocală sau un pahar cu suc de fructe obținut în casă (din portocale sau kiwi).

Prânz
Grătar de vită, piure de urzici (100 g), o salată verde, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
O ciocolată mică (40 g) cu alune, o mandarină.

Cină
Spanac fiert, pui la grătar sau fiert (100 g), un iaurt degresat.

MARȚI

Mic-dejun
Două felii de pâine unse cu puțin unt, brânză sau două felii de jambon, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
Un kiwi sau un pahar de suc natural (portocale sau grapefruit).

Prânz
Un hamburger de vită (150 g), cartofi fierți (40 g), fasole verde (40 g), ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
Un măr sau un pahar cu suc natural de portocale.

Cina
Cod la grătar (100 g) cu piure de spanac (50 g), brânză de vaci slabă (100 g), frecată cu mărar verde.

MIERCURI

Mic-dejun
Două felii de pâine unse cu unt, brânză sau un ou fiert, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
Un măr sau un pahar cu suc de fructe natural (măr și portocale).

Prânz
Salată de morcovi și varză roșie cu lămâie (40 g), o conservă de ton în suc propriu (150 g), orez fiert (40 g), ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
O ciocolată mică (40 g) cu migdale, o felie de ananas.

Cină
Dovlecei gratinați (50 g), jambon de curcan (200 g), brânză slabă (100 g).

JOI

Mic-dejun
Două felii de pâine unse cu unt, brânză (40% grăsime), ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
1/2 grapefruit sau un pahar cu suc natural de fructe (morcovi şi portocale).

Prânz
Salată de castraveți cu oțet şi ulei (40 g), pui la grătar sau la rotisor (150 g), cartofi fierți (40 g), cafea sau ceai fără zahăr.

Gustare
O banană, o bomboană de ciocolată amăruie.

Cină
Mâncare de țelină, mușchi de vită înăbușit (200 g), broccoli fiert la aburi (40 g).

VINERI

Mic-dejun
Două felii de pâine unse cu unt, brânză sau un ou fiert, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
O felie de ananas sau un pahar de suc natural (portocală și morcovi).

Prânz
Salată de crudități (40 g), o pulpă de pui la grătar (150 g), paste fierte (40 g), ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
Brânză dulce, o mână de alune.

Cină
Pește la grătar, ghiveci de legume, pâine de secară (30 g).

SÂMBĂTĂ

Mic-dejun
Două felii de pâine cu unt, brânză sau jambon, ceai ori cafea fără zahăr.

Gustare
Un pahar cu suc natural de fructe (kiwi, citrice).

Prânz
150 g șuncă presată cu piure de spanac, brânză de vaci frecată cu mărar sau ceapă verde (100 g), o felie de pâine, ceai sau cafea fără zahăr.

Gustare
Un măr copt, cu miere.

Cină
Salată orientală cu piept de pui (100 g), pâine de secară (30 g).

DUMINICĂ

Mic-dejun
Două ouă-ochiuri, două felii de bacon, două felii de pâine cu unt, cafea sau ceai fără zahăr.

Gustare
O portocală sau un pahar cu suc natural (din portocale şi grapefruit).

Prânz
Șnitel de vită (100 g) cu salată verde (40 g), un iaurt degresat.

Gustare
O ciocolată mică (40 g) cu alune.

Cină
File de sardine cu ulei de măsline (100 g), ghiveci de legume (40 g), brânză de vaci degresată (200 g)…

Abonează-te pe:Yve.ro news