Home Diete de slabitCum sa slabesti rapid Alimentația longevitaţii

Alimentația longevitaţii

autor Elena Yvette
314 vizualizari

Mâncăm de obicei în grabă, în general hrană săracă în elemente nutritive, dar bogată în calorii, dietă ce are efecte nedorite în ce privește greutatea corpului, aspectul pielii, trăinicia părului, echilibrul hormonal, sistemul muscular şi imunitatea. Lucrurile nu stau mai bine nici în cazul doamnelor şi domnișoarelor care trec de la o cură de slăbire la alta.

Alimentația longevitaţii

Aliatele tinereții

FRUCTELE ȘI LEGUMELE

Verzi, galbene, roşii sau portocalii, vegetalele se găsesc într-o gamă foarte variată de culori pe care este foarte bine să le combinaţi între ele. Preferaţi salatele asortate: portocale, morcovi, mere, sfeclă şi kiwi, în anotimpul rece; ardei graşi, piersici, căpşuni, ridichi şi cireşe, vara. Prelucrarea termică implică o micşorare a valorii nutriţionale.

ULEIURILE VEGETALE

Fie că sunt extrase din floarea-soarelui, măsline, sâmburi de struguri, fie din soia, trebuie consumate alternativ. Reprezintă o sursă excelentă de acizi graşi esenţiali (Omega-3 şi Omega-6), care contribuie la păstrarea echilibrului hormonal al femeii.

Asigurarea necesarului zilnic de astfel de elemente reglează ciclul menstrual sau poate reduce bufeurile asociate menopauzei. Omega-3, mai ales, favorizează destocarea adipocitelor (celulele grase).

OLEAGINOASELE

Migdalele, nucile, alunele, arahidele, fisticul sunt surse importante de acizi graşi esenţiali, cu condiţia să fie consumate ca atare, doar decojite, nu prăjite sau sărate.

Măslinele crude conţin, de asemenea, mai mulţi acizi Omega-6 decât uleiul extras din ele.

PROTEINELE

Ideal este să provină din carnea de pasăre, peşte, ouă, lactate degresate. Sunt esenţiale pentru a conserva soliditatea scheletului şi musculatura. Oasele au nevoie şi de calciu, dar acest element nu se poate fixa decât pe o încărcătură proteinică de bună calitate. Pielea are şi ea nevoie de astfel de elemente, pentru a-şi păstra nealterată cantitatea optimă de colagen.

LEGUMINOASELE USCATE

Aici sunt incluse fasolea, lintea, mazărea, soia etc. Constituie o sursă bună de proteine de origine vegetală, chiar dacă nu furnizează şi toţi acizii aminici necesari. Din acest punct de vedere, sunt de preferat derivatele din soia, deoarece sunt mult mai apropiate din punct de vedere structural de proteinele animale…

CALCIUL

Demn de menţionat este faptul că unele studii independente au arătat că mineralul furnizat de apele îmbuteliate este mai bine asimilat decât cel provenit din lactate, aşadar nu abuzaţi de acestea din urmă.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies