Orl

Orl boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru orl. Specializarea care poarta denumirea „ORL” este ramura medicinei care se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratarea afectiunilor specifice nasului, gatului si urechilor. „ORL” reprezinta prescurtarea de la „OtoRinoLaringologie”. Specialistii ORL va pun la dispozitie aici tot ce trebuie sa stiti despre acest domeniu. In articolele noastre despre ORL puteti afla ce sunt, mai exact, sinuzitele, precum si in ce conditii se produc si care sunt tratamentele specifice acestora, ce reprezinta, ce complicatii produse de infectie si tratament implica faringita virala, veti descoperi in ce anume consta secretia nazala numita „rinoree”, ce investigatii si tratamente sunt specifice otosclerozei, veti intelege care sunt afectiunile limbii si veti afla totul despre acestea, va veti informa corect despre cauzele si simptomele alergiilor, precum si multe altele. Tot din articolele noastre despre ORL veti afla si care sunt traumatismele nasului si in ce constau, care sunt cauzele care duc la pierderea vocii, la pierderea auzului, veti intelege care este ghidul complet pentru igiena orala, veti descoperi care sunt cauzele care duc la alterarea gustului, ce anume provoaca durerile de urechi, veti afla care sunt bolile cauzate de infectiile orale, va veti lamuri ce este, cu exactitate, faringita streptococica acuta si ce fel de dureri provoaca, veti descoperi cum este de ajutor reflexoterapia in cazul bolilor ORL, veti intelege in ce constau laringita si durerile in gat, ce este septoplastia, ce reprezinta polipii nazali, ce simptome, cauze si tratament exista in legatura cu cerumenul, veti afla totul despre crupul laringian, veti descoperi ce este faringita bacteriana si de cate tipuri poate fi, ce cauze si tratament exista in privinta sforaitului, veti intelege ce este colesteatomul si unde este localizat, ce reprezinta insuficienta respiratorie, care sunt afectiunile cavitatii bucale, veti invata cum sa faceti diferenta intre otita si raceala, veti putea afla ce este tusea productiva, labirintita, va veti informa asupra tratamentelor pentru durerile in gat, veti putea intelege ce este implantul cohlear si cand este necesar sa se apeleze la o asemenea interventie, dar si multe alte lucruri interesante. Asadar, articolele noastre cu privire la ORL va stau la dispozitie oricand doriti sa va informati corect despre acest domeniu. Caracterul acestora este unul strict informativ si nu substituie consultul medical de specialitate.

Ureche infundata

Ureche infundata: am o ureche infundata, ce sa fac?

Să ai o ureche înfundată este un lucru foarte normal atunci când vorbim despre o răceală, însă acea ureche înfundată poate ascunde și anumite leziuni sau afecțiuni la nivelul urechii interne. Iată câteva cauze care...

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Sinuzitele

Sinuzitele se produc in situatiile in care sinusurile persoanei in cauza se irita sau se umfla. De cele mai multe ori, infectiile de acest tip, sinuzitele, sunt consecintele unor raceli sau ale unor crize...

Faringita virala: complicatii produse de infectie si tratament

Faringita virala reprezinta boala infectioasa care produsa de agresiunile unor virusuri cu potential patogen asupra mucoasei faringelui.

Sinuzita – cauze si tratament

Infectia membranei mucoase ce captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile se numeste sinuzita. In momentul in care membrane mucoasa este inflamata, drenajul fluidului din sinus se blocheaza si duce la durere severa si presiune in sinusuri.

Rinoreea (secretia nazala)

Rinoreea reprezinta scurgerea de materii fluide cu consistenta mucoasa din nas. Aceasta scurgere reprezinta simptomul comun pentru mai multe boli si afectiuni, chiar daca de cele mai multe ori este de o gravitate usoara. Exista...

Otoscleroza – investigatii si tratamente

Cresterea osoasa atipica in urechea medie care poate cauza hipoacuzie care poate conduce la pierderea auzului se numeste otoscleroza.

Traumatismele nasului

Un traumatism al nasului presupune o pierdere sangvina majora sau o obstructie nazala care diminueaza respiratia.

De ce ne pierdem vocea?

Exista persoane care isi pierd foarte des vocea (cantaretii), astfel ca pentru ei este cea mai importanta sanatatea corzilor vocale.

Pierderea auzului

Exista mai multe cauze care duc la pierderea auzului, iar unele dintre ele pot fi un sindrom, cauze genetice sau simpla avansare in varsta.
error: Alert: Content is protected !!