Alergologie-Imunologie

Alergologie-Imunologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru Alergologie-Imunologie.

Ce facem în cazul alergiilor de primăvară?

Iată că am scăpat de perioadele reci ale iernii, iar vestitorii primăverii își fac simțită prezența. Chiar dacă așteptăm să vină din nou vremea frumoasă, pe parcursul primăverii ne „luptăm” cu numeroase alergii care...

Anafilaxia

Anafilaxia e o alergie severa ce poate sa puna in pericol viata cuiva. Aceasta poate aparea la cateva secunde sau minute dupa ce a avut loc expunerea la un alergen precum veninul intepaturii unei allbine.

Alergia la latex – simptome, cauze si tratament

Sunt anumire persoane care dezvolta reactii alergice dupa contactul repetat cu latexul, cum ar fi manusile din latex.

10 alimente care cresc imunitatea

Sezonul rece se apropie iar organismul va fi expus răcelilor și gripei. Vă prezentăm 10 alimente care cresc imunitatea organismului.

Ce sunt anticorpii IgE?

Anticorpii IgE sunt implicati in reactiile alergice, fiind un tip de imunoglobuline produse de organismul uman. Sistemul nostru are capacitatea de a produce cel putin cinci tipuri de imunoglobuline, numite si anticorpi, acestea fiind IgA,...

Teste alergologice

Testele alergologice sunt testele cutanate sau sanguine in urma carora se constata ce substanta sau alergen declanseaza reactiile alergice.

Antibiograma si tratamentul autovaccin

Analizele bacteriologice au scopul nu numai de a descoperi microbii cauzatori de diverse boli, ci si de a stabili daca acesti microbi pot fi distrusi cu ajutorul tratamentului medicamentos.

Cum poţi depista la timp intoleranţa la gluten

Stresul şi problemele lumii moderne cu care ne confruntăm zilnic duc la apariţia diverselor afecţiuni şi alergii, cele mai cunoscute fiind intoleranţa la lactoză şi cea la gluten. Dacă prima este una cunoscută, cea...

Astenia de toamna – manifestari, remedii

Astenia de toamna mai poate fi declansata si de rutina haotica, oboseala severa. Una din metodele de tratare a asteniei de toamna este fototerapie.

Tratamente pentru alergie care dau rezultate

Alergiile apar de cele mai multe ori atunci cand debuteaza primavara cand arborii incep sa polenizeze. Cele mai bune tratamente impotriva alergiilor.

Cele mai noi stiri