Retete de pasca

Retete de pasca cu branza sau smantana. De Craciun si Pasti prepara retete de pasca cu ciocolata. Pasca este un desert specific sarbatorilor de Paste, de aici provenind si denumirea acestuia. Avand o vechime impresionanta in bucatariile din intreaga lume, acest preparat are o insemnatate religioasa profunda, dar este si purtator de traditie. Asadar, fiind un desert atat de important pentru sarbatoarea Invierii, este indicat sa va uitati peste multitudinea de retete de pasca, astfel incat sa o gasiti si sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine. In linii mari, pasca se obtine dintr-un aluat nedospit, simplu, obtinut din faina, drojdie si sare, dar si dintr-o umplutura facuta din branza. Multe dintre delicioasele retete de pasca includ in compozitia din branza si stafide sau diferite nuci. In ceea ce priveste aluatul, puteti varia si puteti alege fie aluatul simplu, fie un aluat de pandispan, fie un aluat asemanator cu cel de cozonac, care sa contina mult unt, oua si lapte. Odata ce v-ati decis asupra aluatului, puteti trece la crema. De regula, in retete de pasca se foloseste branza de vaci cu un continut mai ridicat de grasime, astfel incat compozitia sa aiba o textura foarte fina, cremoasa, usor de incorporat. Chiar si asa, puteti jongla cu ingredientele si puteti folosi smantana, branza de capra, urda sau chiar ciocolata. Pasca cu ciocolata este ideala pentru cei ce se confrunta cu intoleranta la lactoza. Odata ce ati pregatit aluatul si crema, cele mai multe retete de pasca implica formarea preparatului. De regula, pasca se face rotunda si deasupra se pune un semn al crucii, realizat din aluat. Totusi, acestui desert ii puteti da ce forma doriti, lucru ce depinde foarte mult si de forma pe care o folositi pentru coacere. Preparatul se coace in jur de 45 de minute, timp ce poate fi diferit la anumite retete de pasca. Pasca poate fi decorata, dupa coacere, cu fulgi de ciocolata, zahar pudra sau diferite fructe. Dincolo de semnificatia sa deosebit de importanta, acest preparat nu poate lipsi de pe masa de Paste, dat fiind gustul sau. Cele mai multe retete de pasca pun accentul pe echilibrarea aromelor, astfel incat sa se obtina un desert nu foarte dulce si destul de satios. In pasca va domina textura branzeturilor folosite, dar si aromele. Vanilia este cea mai potrivita pentru acest desert traditional, motiv pentru care aceasta se recomanda in cele mai gustoase retete de pasca. Asadar, daca vreti ca pe masa de Paste sa variati, sa aveti un desert deosebit, care sa acompanieze cozonacul, este ideal sa alegeti una din multele retete de pasca.