Home / DIETE & FITNESS / NUTRITIE / Este bine să gătim mâncarea la cuptorul cu microunde?

Este bine să gătim mâncarea la cuptorul cu microunde?

Cuptorul cu microunde ne face tuturor viaţa mai uşoară, mai ales atunci când suntem grăbiți. Dar oare este într-adevăr benefic consumul mâncărurilor gătite la cuptorul cu microunde?

Este bine să gătim mâncarea la cuptorul cu microunde

Cum funcţionează această maşinărie:

Cuptorul cu microunde este o formă de radiaţii neionizante. Radiaţiile ionizante schimbă natura electromagnetică a atomilor sau le ionizează. Printre radiaţiile ionizante regăsim pe cele X, gamma şi cele folosite în medicină, cum e cazul mamografiilor.

Studiile au demonstrat că, atunci când mâncarea este gătită sau încălzită la acest cuptor, le este schimbată structura moleculară. Astfel, în corpul nostru vor apărea anumite modificări precum scăderea nivelului de colesterol ,,bun”, o scădere a numărului de hematii, dar şi a celulelor albe.

Cuptorul cu microunde găteşte mâncarea la o temperatură foarte mare, dar într-un timp foarte scurt. Bineînțeles că atunci când folosim alte metode precum fierberea, prăjirea, se mai pierd din nutrienţi, chiar dacă vorbim de aragaz sau plită electrică. Dar cea mai bună soluţie este fierberea, mai ales atunci când faceţi supe, deoarece veţi consuma şi lichidul ce prezintă toţi nutrienţii.

Motive pentru a îl arunca la gunoi:

  1. Consumul regulat de alimente încălzite la cuptorul cu microunde va determina deteriorări neurologice constante (scurtcircuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea şi demagnetizarea ţesuturilor nervoase);
  2. Scurgerile de radiaţii nesupuse controlului pot conduce la apariţia cataractei, chiar şi a leucemiei;
  3. Hormonii nu mai sunt produşi sau sunt modificaţi la ambele sexe;
  4. În cazul legumelor, mineralele conţinute de acestea sunt transformate în radicali liberi ce produc diverse boli, de exemplu cancerul de orice natură sau bolile Alzheimer, Parkinson. Nutrienţii sunt şi ei afectaţi, numărul acestora diminuându-se cu 60-90%;
  5. Consumul regulat al alimentelor încălzite cu ajutorul cuptorului cu microunde ajută la înmulţirea celulelor canceroase;
  6. Concetrarea şi memoria sunt afectate, dar şi poate apărea și diminuarea inteligenţei;
  7. Sângele este alterat prin consumul acestor alimente încălzite în acest mod, dar şi glandele limfatice sunt afectate;
  8. Corpul nostru nu poate metaboliza produsele necunoscute, cum e cazul acestor alimente care îşi schimbă forma în urma încălzirii prin această metodă;
  9. Radiaţiile acestora pot pătrunde prin pereţii cuptorului afectându-ne pielea;
  10. Tumorile intestinale şi stomacale pot fi cauzate de folosirea acestei maşinării;
  11. Mulţi dintre noi consumăm produse precum popcornul pregătit la microunde, care prezintă ambalaje ce conţin produse chimice precum e cazul toluenului, xilenului şi dioxilenului, care sunt şi ele cancerigene. Aşa că folosim o dublă sursă de provocare a înmulţirii celulelor cancerigene, deoarece aceste substanţe, în urma încălzirii lor la cuptor, vor trece în alimentele pe care dorim să le pregătim.
  12. În urma pregătirii cărnii la microunde se formează dietanolamida, care este cancerigenă. Cerealele şi laptele îşi prefac o parte din aminoacizi în constituenţi cancerigeni. Tot constituenţii cancerigeni se formează şi în urma dezgheţării fructelor îngheţate cu ajutorul microundelor, deoarece glucoza şi galactoza se transformă în produşi carcinogeni.
  13. Toate produsele ce conţin alcaloizi se transformă şi ei în substanţe cancerigene.

După cele citite aici, faceţi tot posibilul să nu mai utilizaţi des cuptorul cu microunde, mai ales dacă o faceţi pentru a vă alimenta copiii. Încercaţi să duceţi o viaţă cât mai sănătoasă, deşi ne aflăm în acest secol al vitezei…

Save