Cardiologie

Cardiologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru cardiologie.

Ce trebuie să faci când ai tensiunea mare

Ce trebuie să faci când ai tensiunea mare

Ce trebuie să faci când ai tensiunea mare, ce trebuie să mănânci și cum trebuie să ai grijă de tine.Hipertensiunea poate avea diferite cauze, iar pacienții care suferă de hipertensiune trebuie să aibă grijă...
Dieta pentru inima

Dieta pentru inimă – Hipercolesterolemia

Dieta pentru inimă are rolul de a preveni afecțiunile cardiace, precum ateroscleroza. Chiar dacă îngustarea arterelor inimii s-a produs, dieta sanatoasă are puterea de a salva pacientul, încetinind stenozarea arterelor inimii.Dieta pentru inimă reprezintă un regim alimetar axat...

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Planul de 28 zile de prevenire a bolilor cardiace

Cea mai buna protectie impotriva bolilor cardiace este prevenirea. O dieta saraca, lipsa exercitiilor si ani intregi de viata nesanatoasa pot duce la aparitia bolilor cardiace.

Durerea de inima

Momentul in care arterele coronare sunt blocate din pricina aterosclerozei, este momentul in care aflam ca inima devine incapabila sa ofere organismului ceea ce are nevoie din pricina lipsei de oxigen.

Sindromul Brugada

Sindromul Brugada reprezinta o aritmie cardiaca care poate ameninta viata si se caracterizeaza printr-un ritm cardiac anormal particular.

Fibrilatia atriala

Aritmie frecventa, fibrilatia atriala impiedica inima sa pompeze sangele necesar pentru intreg organismul, fiind o afectiune prezenta de obicei la persoanele mai in varsta.

Ateroscleroza: boala vasculara aterosclerotica

Ateroscleroza, numita si boala vasculara aterosclerotica este o afectiune medicala cu caracter cronic, sistemic si care se pare ca ajunge sa ne afecteze pe toti in cursul vietii.Corelata cu dezvoltarea placilor de aterom ce...

Stenoza aortica – factori de risc

Ingustarea anormala a acestei valve care sta in calea deschiderii, se numeste stenoza aortica. Valva aortica ce se afla in partea de jos a muschiului cardiac.

Angina pectorală – când apare și cum se recunoaște

Angina pectorala este o boala a arterelor ce iriga inima. Angina pectorala poate aparea din cauza execesului de alimente si lipsa de exercitiu fizic.