Ginecologie

Ginecologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru ginecologie. Ramura medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor care afecteaza sistemul reproducator feminin poarta denumirea de ginecologie. Exista o multime de boli de aceasta natura, iar printre ele se afla cele ale organelor genitale interne, a organului genital extern, precum si ale glandelor anexe. Medicii specializati in ginecologie fac investigatii specifice, de exemplu: ecografie endovaginala si abdominala, rezonanata magnetica abdominala, histerosalpingografie, analize de laborator, tomografie computerizata abdominala, colposcopie, examen citologic vaginal, mamografie. Specialistii in ginecologie va pun la dispozitie, in cadrul articolelor noastre, informatii in legatura cu analizele medicale, simptomele, diagnosticarea, evolutia si tratamentele specifice afectiunilor de natura ginecologica. Indiferent de natura problemei de natura ginecologica, nu trebuie sa asteptati pana in ultimul moment pentru a va face un consult si/sau investigatii, chiar daca va este rusine, ci este important sa faceti controale in mod regulat, pentru a va tine sanatatea sub control si a stopa sau trata eventualele afectiuni sau complicatii. Cu cat se vor descoperi mai de timpuriu, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. Daca se ajunge la medic prea tarziu, in anumite situatii este posibil sa se descopere chiar cancer. Din articolele noastre despre ginecologie puteti afla care sunt remediile pentru candidoza, tot ce trebuie sa stiti despre ciclul menstrual neregulat si ovulatie, dar si despre intreruperea de sarcina, veti intelege in ce consta uterul fibromatos si ce il cauzeaza, cum se manifesta fisurile vaginale, care este adevarul despre ovulatie. Tot in aceasta categorie, ginecologie, puteti afla daca fertilitatea este sau nu afectata de inaintarea in varsta, veti descoperi sfaturi pentru a putea ramane insarcinata repede, care sunt primele simptome de sarcina, totul despre schimbarile prin care trece uterul in timpul sarcinii si nasterea prin cezariana, care este rolul reflexoterapiei in bolile ginecologice, ce este vulvodinia, cum se manifesta migrena menstruala, veti vedea care sunt cauzele si simptomele durerii pelvine la femei, dar si multe altele. Informatiile din articolele noastre despre ginecologie sunt explicate pe intelesul oricui, dar nu substituie consultul medical de specialitate. Articolele au un scop pur informativ. Asadar, oricand doriti sa va puneti la curent cu cele mai noi informatii despre ginecologie, va invitam sa cititi articolele din aceasta categorie!

Cum poti ramane insarcinata repede?

Chiar daca sunt sarcini concepute dupa un singur contact sexual neprotejat, exista cazuri in care femeile se straduiesc prin varii metode sa conceapa un copil

Fisurile vaginale – cauze și tratament

Se intampla destul de des ca femeile active sexual sa aiba parte de fisuri vaginale si chiar daca acestea nu sunt grave, adesea provoaca disconfort.

Intreruperea de sarcina

Femeile care recurg la intreruperea de sarcina, trebuie sa fie pregatite si pentru un avort pe cale chirurgicala, in caz ca medicamentele nu vor avea efect.

Primele simptome de sarcina

Majoritatea femeilor au impresia ca primele simptome de sarcina este lipsa menstruatiei, insa nu este chiar asa.

Uterul in timpul sarcinii

Uterul in timpul sarcinii are parte de mai multe schimbari, acesta marindu-se pentru ca fatul sa aiba loc sa creasca si uneori apar cramepele similare cu cele ale menstruatiei, iar in cazuri mult mai...

Infertilitatea feminina

Infertilitatea feminina este, in general, cauzata de dezechilibrul hormonal. Dat fiind ca perioada menstruala este controlata de o serie de procese hormonale

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Placeboterapia – simptomele bolilor se reduc cu factorul placebo

Placebo, termen de origine latină, are semnificatia de plăcere şi defineşte o măsură terapeutică fără un raport logic cu boala ce se încearcă a fi combătută.

Remedii pentru candidoza

Candidoza reprezinta infectarea cu „Candida Albicans”,o ciuperca prezenta in cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei(plus vaginul).

Fertilitatea, afectata sau nu de inaintarea in varsta?

Inainte de a lua decizia de a va forma o familie trebuie sa luati in considerare varsta. Daca la barbati fertilitatea scade dupa varsta de 40 de ani, la femei aceasta apare mult mai devreme, in jurul varstei de 30 de ani.
error: Alert: Content is protected !!