Neurologie

Neurologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru neurologie. Ramura medicinei care se ocupa cu evaluarea, diagnosticarea si tratarea bolilor care afecteaza sistemul nervos poarta denumirea de neurologie. Mai exact, acele afectiuni neurologice sunt cele care afecteaza sistemul nervos central (creierul, trunchiul cerebral, cerebelul), sistemul nervos periferic (inclusiv nervii periferici si cei cranieni) sau sistemul nervos autonomic (parti care sunt localizate atat in sistemul nervos central, cat si in cel periferic). Investigatiile pe care le fac neurologii, adica specialistii in neurologie, cuprind electromiograma (EMG), electroencefalograma (EEG), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii, punctie lombara, analiza lichidului cefalorahidian, examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala) si altele. In aceasta categorie, neurologie, veti intelege in ce consta nervozitatea sau iritabilitatea la adulti si copii, veti cunoaste cum se manifesta, ce este de facut in cazul bolii Alzheimer si cum se realizeaza ingrijirea celor care sufera de aceasta, in ce constau tulburarile neurodegenerative si ce anume afecteaza acestea, dar veti primi si multe alte asemenea informatii bazate pe tot ce tine de neurologie. Tot din articolele noastre despre neurologie veti vedea ce este neuropatia si care sunt semnele si semnalele care o anunta, veti intelege ce este ataxia telangiectasia sau tulburarea ereditara, in ce consta sindromul Piriformis, prin ce se caracterizeaza atacul migrenos, veti afla care sunt cele mai bune alimente si condimente care imbunatatesc memoria si ce dieta se recomanda pentru creier, ce reprezinta, cu exactitate, ticurile faciale, ce implica nevralgia intercostala, principalele cauze ale congestiei nazale, cefaleea, degenerescenta cortico-bazala, ce cauze, simptome si tratament presupune accidentul vascular cerebral, veti descoperi ce este mielopatia, ce reprezinta neurofibromatoza, scleroza multipla, meningita bacteriana, veti observa care sunt diferentele dintre creierul masculin si cel feminin, ce simptome are boala Parkinson, in ce consta, siringomielia, care este natura neurologica a sentimentului sau complexului de inferioritate, cum se caracterizeaza bolile prionice, ce cauze si tratament exista pentru indromul X fragil, dar si multe altele. Acestea fiind spuse, articolele noastre in materie de neurologie va stau la dispozitie oricand aveti nevoie sa aflati mai multe detalii despre afectiunile sistemului nervos. Caracterul acestor informatii despre neurologie este unul pur informativ si nu substituie consultul si evaluarea medicului de specialitate.

Nervozitatea sau iritabilitatea la adulti si copii

Nervozitatea sau iritabilitatea este adesea asociata cu anumite tulburari psihice, cu abuzul de substante halucinogene sau de alt tip.

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Boala Alzheimer

Afectiunea Alzheimer reprezinta o boala care evolueaza lent, dar progresiv. Boala Alzheimer afecteaza creierul, ducand in acest mod la slabirea memoriei si la tulburarile comportamentale, de limbaj si de perceptie.

Tulburarile neurodegenerative

Tulburarile neurodegenerative vor afecta sever gandirea, capacitatea de miscare sau senzatiile. Aceste boli vor provoca pacientului simptome specifice unui singur sistem.

Neuropatia

Deteriorarea nervilor din sistemul nervos periferic duce la neuropatie. Printre semnele si simptomele neuropatiei, pacientul va fi victima durerilor si amortelilor membrelor superioare si inferioare

Ataxia telangiectasia sau tulburarea ereditara

Ataxia telangiectasia, numita si tulburarea ereditara, sindromul Louis-Bar, afecteaza sever sistemul nervos, pe cel imunitar si celelalte sisteme ale corpului. Ataxia telangiectasia se defineste prin faptul ca pacientul nu isi mai poate controla si coordona...

Sindromul Piriformis

Sindromul Piriformis reprezinta o boala neuromusculara rar intalnita care provoaca comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis.

Atacul migrenos

Fiind o boala neurologicala de natura organica, migrena provoaca dilatarea vaselor de sange de la nivelul craniului, fapt ce duce la eliberarea de serotonina.

Cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria

Va prezentam o lista cu cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria si te vor scapa de oboseala.

Ingrijirea bolnavilor de Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai frecventa afectiune care afecteaza memoria, rationamentul si capacitatile de decizie ale pacientului.
error: Alert: Content is protected !!