Neurologie

Neurologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru neurologie.

Nervozitatea sau iritabilitatea la adulti si copii

Nervozitatea sau iritabilitatea este adesea asociata cu anumite tulburari psihice, cu abuzul de substante halucinogene sau de alt tip.

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Boala Alzheimer

Afectiunea Alzheimer reprezinta o boala care evolueaza lent, dar progresiv. Boala Alzheimer afecteaza creierul, ducand in acest mod la slabirea memoriei si la tulburarile comportamentale, de limbaj si de perceptie.

Tulburarile neurodegenerative

Tulburarile neurodegenerative vor afecta sever gandirea, capacitatea de miscare sau senzatiile. Aceste boli vor provoca pacientului simptome specifice unui singur sistem.

Neuropatia

Deteriorarea nervilor din sistemul nervos periferic duce la neuropatie. Printre semnele si simptomele neuropatiei, pacientul va fi victima durerilor si amortelilor membrelor superioare si inferioare

Ataxia telangiectasia sau tulburarea ereditara

Ataxia telangiectasia, numita si tulburarea ereditara, sindromul Louis-Bar, afecteaza sever sistemul nervos, pe cel imunitar si celelalte sisteme ale corpului.Ataxia telangiectasia se defineste prin faptul ca pacientul nu isi mai poate controla si coordona...

Sindromul Piriformis

Sindromul Piriformis reprezinta o boala neuromusculara rar intalnita care provoaca comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis.

Atacul migrenos

Fiind o boala neurologicala de natura organica, migrena provoaca dilatarea vaselor de sange de la nivelul craniului, fapt ce duce la eliberarea de serotonina.

Cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria

Va prezentam o lista cu cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria si te vor scapa de oboseala.

Ingrijirea bolnavilor de Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai frecventa afectiune care afecteaza memoria, rationamentul si capacitatile de decizie ale pacientului.