Cozonac moldovenesc original | reteta de cozonac moldovenesc din 1871
Cozonac moldovenesc este un desert originar, după cum se observă din denumire, din Moldova. Cozonac moldovenesc se pregătește după o …
Pentru sarbatorile de Craciun si Pasti alege retete cozonac pufos cu nuca si traditional. Imagini si poze pentru retete cozonac moldovenesc.
Fie ca se apropie unele sarbatori importante din an, fie ca vreti sa preparati ceva dulce si delicios pentru voi si cei dragi, este momentul sa alegeti una dintre numeroasele retete de cozonac. Unele dintre acestea se prepara usor, altele sunt ceva mai complexe, dar gustul va fi garantat unul extrem de placut. Cozonacul este un desert traditional, care se poate pregati in mai multe feluri, iar pentru obtinerea acestuia lista de ingrediente poate varia. In principal, cozonacul se pregateste de sarbatori, fiind nelipsit de pe masa de Craciun sau de Paste, dar chiar si asa, puteti incerca una dintre delicioasele retete de cozonac oricand aveti timp si inspiratie pentru a gati un preparat deosebit.
Daca va doriti sa obtineti retete de cozonac perfecte trebuie sa aveti in vedere ca acest preparat se obtine dintr-un aluat foarte aerat si o crema consistenta.Pentru aluat aveti nevoie de cateva ingrediente de baza care pot fi completate cu anumite ingrediente pe care le preferati in mod deosebit. Mai intai se va face o maia, aceasta ajutand foarte mult la cresterea aluatului. Pentru aluatul de cozonac veti avea nevoie de faina, zahar, unt, lapte, oua, drojdie, un praf de sare si esente. Dupa preferinta, in aluat puteti adauga si praf de copt, vanilie sau ce alte arome preferati. Va trebui sa obtineti un aluat pufos, aerat, foarte elastic si nelipicios.
Cel mai important pas pentru realizarea unor retete de cozonac delicioase este framantarea. Acest procedeu este destul de indelungat si va trebui sa va asigurati ca ingredientele sunt foarte bine incorporate. Daca nu doriti sa parcurgeti acest pas, trebuie sa stiti ca exista numeroase retete de cozonac care nu necesita coacere, astfel ca le puteti incerca cu toata increderea.
Si umplutura este foarte importanta cand vine vorba de retete de cozonac. Aceasta poate fi facuta din cacao, unt si lapte, astfel incat sa obtineti o crema omogena, densa. In umplutura pentru cozonac puteti adauga miez de nuca maruntit, rahat taiat cubulete, fulgi de ciocolata sau diverse tipuri de nuci. Pentru a va asigura ca va vor iesi niste retete de cozonac perfecte, aveti grija cat de dulce si aromata faceti umplutura. Aceasta trebuie sa se completeze perfect cu aroma aluatului.
Coacerea este un procedeu destul de migalos atunci cand pregatiti retete de cozonac. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil la temperatura optima, iar preparatul nu trebuie verificat foarte des, caci aerul care va patrunde in cuptor va intrerupe cresterea cozonacului, iar acesta se va lasa. Ideal este sa verificati preparatul cu o scobitoare, dar in maximum o ora si jumatate acesta va fi gata.
Cozonac moldovenesc este un desert originar, după cum se observă din denumire, din Moldova. Cozonac moldovenesc se pregătește după o …
Există multe reţete de cozonac tradiţional şi cu siguranță că deja aţi încercat câteva variante. Cu toate acestea, noi vrem să …
Cozonac pufos – rețetă pentru un cozonac ce vă va încânta invitații la masa de Paște. Rețeta autentică de cozonac …
Cozonac de post este o rețetă ușoară, care va fi însă pe gustul tuturor membrilor familiei. Cozonac de post reprezintă …
Cozonac cu mac este un desert ce își are originea în bucătăria franțuzească, reprezentând un adevărat deliciu pe masa de …
Cozonac fără frământare cu stafide, vanilie, cacao și nucă măcinată. Cozonacul fără frământare este una dintre cele mai simple și …
Cozonac de casă – o opțiune potrivită atunci când doriți să le oferiți un dulce sănătos, nu doar celor mici, …
Cozonacul impletit cu ciocolata si cirese este o reteta fina si aromata, care se prepara fara dificultate. Cozonacul impletit …
Cozonacul cu crema de ciocolata probabil reprezinta desertul ce nu va fi refuzat de nimeni, nici macar de cei care nu sunt fanii cozonacului tocmai datorita gustului bogat de ciocolata.
Desertul cu piersici si afine reprezinta un desert usor si delicios, cu aroma de vara, un desert ideal atat pentru micul dejun, cat si pentru un brunch.
Cozonacul secuiesc reprezintă un desert savuros pe care îl puteți prepara cu orice ocazie, mai ales când doriți să îi …
Cozonacul „trandafir” cu stafide reprezintă o alternativă la cozonacul clasic, datorită aspectului deosebit. Cozonacul „trandafir” cu stafide este foarte gustos …
Cozonac traditional cu nuca si cacao este o reteta foarte indragita, care se prepara in special cu ocazia sarbatorilor. Cozonacul …
Ce poate fi mai aromat şi mai plăcut în sezonul rece decât un cozonac? Ce poate reprezenta mai bine sărbătorile …