Oftalmologie

Oftalmologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru oftalmologie. Ramura medicinei care se ocupa cu studiul, diagnosticarea, functionarea, tratamentul si corectarea ochilor si a partilor lor (de exemplu, pleoapele, sistemul lacrima), precum si a afectiunilor acestora este specialitatea care poarta denumirea de oftalmologie. Consultul la oftalmologie reprezinta o examinare completa care poate ajuta nu doar la identificarea si tratarea bolilor cu simptome vizibile, ci si la descoperirea celor asimptomatice sau silentioase. Printre afectiunile oculare cele mai importante si des intalnite se afla cataracta, glaucomul, miopia, blefarita, strabismul, conjunctivita, hipermetropia, orbirea si altele. Exista si tumori, boli sistemice sau anomalii cerebrale care pot fi identificate printr-un examen la oftalmologie. In cadrul articolelor noastre, specialistii in oftalmologie, numiti oftalmologi, v-au pus la dispozitie informatii pe intelesul tuturor cu privire la problemele care afecteaza vederea, precum si cu masuri de prevenire care constau in tratamente si/sau remedii naturiste. Ochii sunt extrem de importanti si nu trebuie neglijati, indiferent despre ce probleme este vorba in legatura cu ei. In aceasta categorie, oftalmologie, veti descoperi cum puteti sa scapati de ochelari cu ajutorul unui tratament-minune, veti afla care sunt cauzele si simptomele vederii incetosate, care sunt bolile de ochi, inclusiv orbirea, si cum afecteaza viata, cum pot indica ochii anumite probleme de sanatate, va veti pune la curent cu tehnica LASEK si veti intelege cum ajuta aceasta la tratarea ochilor, veti afla ce sunt alergiile oculare si cum va puteti proteja de ele, dar si cum va puteti proteja ochii cand conduceti autoturismul, precum si multe alte lucruri interesante. Tot in rubrica de oftalmologie va stau la dispozitie informatii despre retinopatie, melanomul ocular, tulburarile de vedere si alte probleme severe aferente, veti afla ce inseamna glaucomul primar cu unghi deschis, veti vedea ce sfaturi ofera specialistii pentru sanatatea ochilor, veti descoperi cum se pot ingriji ochii congestionati, cum se realizeaza operatia de cataracta si ce complicatii pot aparea in caz de insucces. Pe langa toate acestea si multe altele, va veti documenta si cum puteti sa alegeti in mod corect ochelarii de soare. Asadar, articolele noastre va stau la dispozitie oricand doriti sa va informati corect despre tot ce tine de oftalmologie. Acestea au un caracter pur informativ si nu substituie consultul medical sau investigatiile facute de specialisti.

Scapă de ochelari cu ajutorul acestui tratament-minune!

Un procent de 60% din populație se confruntă cu probleme de vedere. Copii, adulți și vârstnici. Deși operațiile pot rezolva aceste afecțiuni ale ochilor, doctorul rus Vladimir Filatov a inovat un remediu naturist pentru...

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Vederea incetosata: cauze si simptome

Vederea incetosata poate reprezenta un simptom al bolilor oculare si poate afecta un singur ochi sau pe ambii. Oricare tip de pierdere a vederii poate deveni frustrant, si poate insemna lucruri diferite, ca, de exemplu, migrene sau...

Retinopatia

Retinopatia nu este o afectiune in sine, ci denumirea utilizata pentru un grup de boli care afecteaza retina. Retina, pozitionata in spatele ochiului, contine celule vizuale speciale care actioneaza la lumina cu ajutorul unor fotoreceptori:...

Bolile de ochi

Pentru ca bolile de ochi ne afecteaza viata, trebuie sa avem grija de sanatatea lor, ceea ce nu este deloc dificil.

Melanomul ocular

Melanomul ocular reprezinta un tip de cancer care are in vedere celulele producatoare de melanina. Melanina are rolul de a colora pielea, iar melanoamele din jurul ochilor se vor forma pe retina.

Ce probleme de sanatate pot indica ochii?

De asemenea, privind persoana in ochi, specialistii pot concluziona nu numai daca exista probleme de vedere, ci si daca exista probleme hepatice sau de colesterol.

Tulburarile de vedere

Pentru persoanele care au visat dintotdeauna sa nu mai fie nevoite sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact pentru corectarea vederii, a aparut chirurgia cu laser pentru tulburarile de vedere.

5 sfaturi pentru problemele severe de vedere

Problemele severe de vedere vor aparea la persoanele care au depasit varsta de 65 de ani, dar nu numai. Globalizarea tehnologiei ne testeaza ochii clipa de clipa.

Orbirea sau cecitatea

Orbirea, numita si cecitate, reprezinta pierderea vederii partial sau total, cauzata de afectiuni grave ale mediilor transparente oculare, ale retinei sau ale centrilor nervosi.
error: Alert: Content is protected !!