Oftalmologie

Oftalmologie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru oftalmologie.

Scapă de ochelari cu ajutorul acestui tratament-minune!

Un procent de 60% din populație se confruntă cu probleme de vedere. Copii, adulți și vârstnici. Deși operațiile pot rezolva aceste afecțiuni ale ochilor, doctorul rus Vladimir Filatov a inovat un remediu naturist pentru...

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Vederea incetosata: cauze si simptome

Vederea incetosata poate reprezenta un simptom al bolilor oculare si poate afecta un singur ochi sau pe ambii.Oricare tip de pierdere a vederii poate deveni frustrant, si poate insemna lucruri diferite, ca, de exemplu, migrene sau...

Retinopatia

Retinopatia nu este o afectiune in sine, ci denumirea utilizata pentru un grup de boli care afecteaza retina.Retina, pozitionata in spatele ochiului, contine celule vizuale speciale care actioneaza la lumina cu ajutorul unor fotoreceptori:...

Bolile de ochi

Pentru ca bolile de ochi ne afecteaza viata, trebuie sa avem grija de sanatatea lor, ceea ce nu este deloc dificil.

Melanomul ocular

Melanomul ocular reprezinta un tip de cancer care are in vedere celulele producatoare de melanina. Melanina are rolul de a colora pielea, iar melanoamele din jurul ochilor se vor forma pe retina.

Ce probleme de sanatate pot indica ochii?

De asemenea, privind persoana in ochi, specialistii pot concluziona nu numai daca exista probleme de vedere, ci si daca exista probleme hepatice sau de colesterol.

Tulburarile de vedere

Pentru persoanele care au visat dintotdeauna sa nu mai fie nevoite sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact pentru corectarea vederii, a aparut chirurgia cu laser pentru tulburarile de vedere.

5 sfaturi pentru problemele severe de vedere

Problemele severe de vedere vor aparea la persoanele care au depasit varsta de 65 de ani, dar nu numai. Globalizarea tehnologiei ne testeaza ochii clipa de clipa.

Orbirea sau cecitatea

Orbirea, numita si cecitate, reprezinta pierderea vederii partial sau total, cauzata de afectiuni grave ale mediilor transparente oculare, ale retinei sau ale centrilor nervosi.