Psihiatrie

Psihiatrie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru psihiatrie. Ramura medicinei care se ocupa cu studiul, investigatiile, diagnosticarea si tratarea bolilor psihice este specializarea care poarta denumirea de psihiatrie. Medicii specializati in psihiatrie se numesc psihiatri. Specialistii in psihiatrie va pun la dispozitie, in cadrul articolelor noastre, informatii in legatura cu analizele medicale, simptomele, diagnosticarea, evolutia si tratamentele specifice afectiunilor de natura psihica, precum: tulburarile de personalitate, tulburarile psihotice (cum este, de exemplu, schizofrenia), dependenta de anumite substante (cum sunt tutunul, alcoolul, drogurile), tulburarile de afectivitate (spre exemplu, boala bipolara sau depresie majora), tulburarile anxioase (de pilda boala obsesiv-compulsiva, atacuri de panica), tulburarile cognitive (cum sunt delirul, boala Alzheimer, dementa multi-infarct) etc. Din articolele noastre despre psihiatrie puteti afla ce este, cu exactitate, depresia, ce o cauzeaza, care sunt simptomele sale, cum se manifesta si cum poate fi tratata cu ajutorul psihiatriei, dar si a remediilor naturiste, ce este sindromul ADHD si in randul caror persoane este des intalnit, veti intelege ce este dismorfofobia sau tulburarea dismorfica a corpului si ce presupune, va veti lamuri asupra cauzelor care provoaca vorbitul in timpul somnului, dar si multe altele. Tot in aceasta categorie, psihiatrie, puteti descoperi si de ce este izolarea sociala tot mai intalnita in Romania, veti descoperi cum este definita si cum poate fi tratata singuratatea, care sunt cele mai intalnite fobii, veti identifica modalitatile cu ajutorul carora puteti scapa de halucinatii si cum se manifesta acestea din urma, veti vedea care este cel mai nou tratament impotriva depresiei si anxietatii, veti intelege de ce este depresia considerata mai grava decat anxietatea, veti descoperi care sunt cauzele si tratamentele in cazul pierderilor de memorie, veti vedea ce este de facut cand aveti atac de panica, veti afla mai multe despre cum pot fi tratate problemele de natura emotionala, veti descoperi sfaturi utile cu ajutorul carora va veti motiva usor zi de zi, dar si alte asemenea lucruri interesante. Informatiile din articolele noastre despre psihiatrie sunt explicate pe intelesul oricui, dar nu substituie consultul medical de specialitate. Articolele au un caracter strict informativ. Asadar, oricand doriti sa va puneti la curent cu cele mai noi informatii despre psihiatrie, va invitam sa cititi articolele noastre!

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Depresia poate fi tratata cu ajutorul psihoterapiei

Psihoterapia este necesara indiferent de gravitatea starii psihice a pacientului fiindca tratamentul medicamentos nu face decat sa vindece persoana pe moment

Izolarea sociala este tot mai intalnita in Romania

Izolarea sociala este direct proportionala cu numarul persoanelor cu care comunica si socializeaza persoana in cauza. Izolarea sociala include singuratatea.

Cum poate fi tratata singuratatea

Singuratatea este definita de specialisti drept ruperea de cei dragi, de aceea persoanele care sufera de singuratate se izoleaza radical de toti cei din jur.

Ce e depresia?

Depresia vine odata cu diferite manifestari, iar una dintre ele este tristetea. Depresia duce la sinucidere, aproximativ 75% dintre sinucideri au loc datorita acestor depresii.

Sindromul ADHD

Majoritatea persoanelor considera ca sindromul adhd reprezinta o afectiune a copilariei, insa este des intalnita si in randul adultilor.

Simptomele depresiei

Simptomele specifice depresiei nu sunt intotdeauna doar de latura emotionala. Persoanele cu depresie acuza greturi si ameteli.

Dismorfofobia sau tulburarea dismorfica a corpului

Tulburarea dismorfica a corpului reprezinta o boala care adesea este nediagnosticata. Dismorfofobia presupune afectarea psihica severa a pacientului.

Cele mai intalnite fobii

Fobia presupune aparitia unui sentiment de frica in cazurile in care o persoana este pus intr-o situatie anume sau intra in contact cu vreun anumit obiect.

Semnele depresiei

Chiar daca semnele depresiei au legatura cu starea emotionala, aceasta afectiune poate sa vina alaturi de manifestari fizice precum diaree, greata sau dureri abdominale.
error: Alert: Content is protected !!