Ortopedie

Ortopedie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru ortopedie. Ramura medicinei care se ocupa cu prevenirea, identificarea, diagnosticarea si tratamentul bolilor sistemului musculo-scheletal (aparatului locomotor si coloanei vertebrale) este specializarea care poarta denumirea de ortopedie. Afectiunile sistemului scheletal au legatura cu oasele, ligamentele, tendoanele, articulatiile, muschii. Specialistii in ortopedie utilizeaza proceduri medicale specifice de natural fizica si chirurgicala. Medicii cu aceasta specializare se numesc ortopezi. In cadrul acestui departament se pot trata, de exemplu: fracturi, contuzii, luxatii, entorse, artrita, osteoartrita, afectiuni reumatologice; se pot realiza chirurgii (chirurgii minimum invazive, chirurgia mainii, a picioarelor si gleznelor, a spatelui, a coloanei verebrale, interventii chirurgicale de inlocuire a articulatiilor), terapii de recuperare fizica, metode de gestionare a durerii si ceea ce tine de medicina sportiva. Din articolele noastre despre ortopedie puteti afla tot ce va intereseaza in legatura cu acest domeniu. Mai exact, din categoria aceasta, ortopedie, puteti descoperi cum este posibil sa scapati de durerile de picioare si cum sa inlaturati senzatia de picioare grele, cum se poate realiza recuperarea dupa operatia de ligament incrucisat anterior, in ce consta atralgia (cunoscuta si ca durerea articulara), veti afla ce reprezinta cu exactitate si cand este cazul sa va ingrijorati in privinta cifozei, in ce consta si cum se manifesta hernia de disc, ce reprezinta, care sunt cauzele, simptomele si tratamentul in cazul in care va confruntati cu apofizita calcaneana, dar si multe asemenea. Tot din articolele noastre despre ortopedie puteti afla cum se pot identifica si trata fracturile, dar si care sunt persoanele predispuse la acestea (de exemplu ce este de facut in cazul fracturii de sold), veti putea identifica diferenta dintre mulaje si atele, veti vedea ce presupune inflamarea unui tendon (cunoscuta si sub numele de tendinita), veti primi sfaturi pentru sanatatea genunchilor, veti putea intelege cum functioneaza reflexotrapia in privinta sistemului osos, veti descoperi totul despre durerile de spate, dar si despre cum va puteti mentine coloana dreapta si cum este corect sa stati la computer, veti vedea ce presupune si ce este de facut in cazul cotului jucatorului de tenis (epicondilitei laterale), precum si multe altele. Asadar, articolele noastre despre ortopedie va stau la dispozitie oricand aveti nevoie de sfaturi in aceasta privinta. Acestea au caracter informativ si nu substituie consultul medical la ortopedie.

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Fracturile: cum le putem identifica si trata

Fracturile nu au simptome foarte evidente, iar intrebarea este: cum se poate identifica o fractura si cine este cel mai predispus la acest lucru? Cel mai intalnit motiv pentru fracturi sunt accidentele auto, iar cel...

Scapă rapid de durerea de picioare!

Toate părțile corpului nostru sunt în legătură continuă. De aceea, atunci când ne doare ceva, apar și alte dureri. Asta pentru că oasele din corpul nostru sunt legate între ele. Durerile de picioare sunt foarte...

Recuperarea dupa operatia de ligament incrucisat anterior

Se intampla foarte des ca in cazul sportivilor sa existe o afectiune de ligament incrucisat anterior, datorita presiunii exercitate pe acesta.

Durerile articulare – artralgie

Durerile articulare mai poarte si numele de artralgie si sunt capabile de afectarea articulatiilor, ce ar trebui sa faciliteze flexibilitatea unei persoane.

Cifoza – cand trebuie sa ne ingrijoram

Cifoza mai este cunoscuta si sub denumirea de cocoasa si reprezinta o curbare a coloanei vertebrale si apare dupa probleme ale dezvoltarii, unele boli, osteoporoza coloanei sau traumatismul acesteia.

Cum se manifestă hernia de disc

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale, care poate apărea în orice zonă a acesteia, însă cel mai des apare la nivel inferior, în zona lombară. De foarte puține ori, hernia de...

Apofizita calcaneana – cauze, simptome si tratament

Boala Sever sau apofizita calcaneana reprezinta o tulburare a dezvoltarii calcaiului ce afecteaza copiii atunci cand se afla in crestere.

Fractura de sold

De cele mai multe ori fractura de sold reprezinta (in special pentru persoanele in varsta) o schimbare uriasa a vietii, fiind mai mult decat un os rupt.

Diferenta dintre mulaje si atele

Mulajele sunt realizate de cele mai multe ori din ipsos sau fibra de sticla, acoperind cea mai mare parte a zonei cu probleme, in timp ce o atela, poate sa acopere doar 50% din zona cu probleme.
error: Alert: Content is protected !!