Ortopedie

Ortopedie boli, simptome si tratamente. Sfaturi legate de sanatate pentru ortopedie.

Cum scăpați de nevralgii

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediiie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări.

Fracturile: cum le putem identifica si trata

Fracturile nu au simptome foarte evidente, iar intrebarea este: cum se poate identifica o fractura si cine este cel mai predispus la acest lucru?Cel mai intalnit motiv pentru fracturi sunt accidentele auto, iar cel...

Scapă rapid de durerea de picioare!

Toate părțile corpului nostru sunt în legătură continuă. De aceea, atunci când ne doare ceva, apar și alte dureri. Asta pentru că oasele din corpul nostru sunt legate între ele.Durerile de picioare sunt foarte...

Recuperarea dupa operatia de ligament incrucisat anterior

Se intampla foarte des ca in cazul sportivilor sa existe o afectiune de ligament incrucisat anterior, datorita presiunii exercitate pe acesta.

Durerile articulare – artralgie

Durerile articulare mai poarte si numele de artralgie si sunt capabile de afectarea articulatiilor, ce ar trebui sa faciliteze flexibilitatea unei persoane.

Cifoza – cand trebuie sa ne ingrijoram

Cifoza mai este cunoscuta si sub denumirea de cocoasa si reprezinta o curbare a coloanei vertebrale si apare dupa probleme ale dezvoltarii, unele boli, osteoporoza coloanei sau traumatismul acesteia.

Cum se manifestă hernia de disc

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale, care poate apărea în orice zonă a acesteia, însă cel mai des apare la nivel inferior, în zona lombară. De foarte puține ori, hernia de...

Apofizita calcaneana – cauze, simptome si tratament

Boala Sever sau apofizita calcaneana reprezinta o tulburare a dezvoltarii calcaiului ce afecteaza copiii atunci cand se afla in crestere.

Fractura de sold

De cele mai multe ori fractura de sold reprezinta (in special pentru persoanele in varsta) o schimbare uriasa a vietii, fiind mai mult decat un os rupt.

Diferenta dintre mulaje si atele

Mulajele sunt realizate de cele mai multe ori din ipsos sau fibra de sticla, acoperind cea mai mare parte a zonei cu probleme, in timp ce o atela, poate sa acopere doar 50% din zona cu probleme.