Retete cu carne de porc

Retete de mancare cu carne de porc. Va prezentam o lista cu o varietate de retete cu carne de porc la cuptor, retete porc cu legume si retete cu porc mistret.Desi are un aport semnificativ de grasimi, carnea de porc este un aliment de baza in bucatarie, din aceasta pregatindu-se o multime de feluri de mancare delicioase. Unele retete cu carne de porc sunt mai simple, altele mai complicate, dar toate au o aroma deosebita si fac senzatie odata ce sunt puse pe masa. In functie de preferintele fiecaruia, din carnea de porc de pot gati ciorbe, fripturi, tocanite, rulouri si multe altele. Trebuie sa aveti in vedere ca, pentru a obtine un fel de mancare perfect, carnea de porc are nevoie de un timp mai mare de gatire decat alte carnuri mai slabe.In momentul in care vreti sa alegeti una dintre multele retete cu carne de porc, este bine sa luati in considerare ca aceasta carne se imparte in mai multe categorii, fiecare avand intrebuintari diverse si arome diferite. Spre exemplu, daca veti dori sa faceti o rulada de porc, este indicat sa o preparati din cotlet, din muschiulet se poate face o friptura la cuptor delicioasa, iar din bucatile de carne cu os se obtin cele mai gustoase ciorbe. Chiar si costitele sau partile mai grase pot fi ingrediente de baza pentru o multime de retete cu carne de porc.Carnea de porc, inainte de a fi gatita, trebuie curatata foarte bine si tinuta la macerat pentru circa 24 de ore. In acest timp ea se va fragezi foarte bine, astfel incat sa obtineti cele mai suculente retete cu carne de porc. Fie ca este gatita in tava, la ceaun sau pe gratar, carnea de porc are nevoie de foc potrivit si de un timp generos de preparare. In momentul in care bucata de carne este rumenita pe exterior, dar moale si de culoare roz foarte deschis la interior, inseamna ca este bine gatita.Nu de putine ori, cand avem de-a face cu diferite retete cu carne de porc, apare problema asezonarii. Gustul carnii de porc este unul usor de combinat, astfel ca se poate adauga fie doar sare si piper, fie un mix de condimente mai bogat care sa contina, printre altele, si cimbru, iehibahar sau boia de ardei. In acest fel va asigurati ca veti obtine niste retete cu carne de porc perfecte.In cazul garniturilor pentru diverse retete cu carne de porc, este ideal ca acestea sa fie pe baza de legume proaspete. Spre exemplu, daca gatiti o friptura de porc, aceasta poate fi servita foarte bine alaturi de o salata verde care sa compenseze aportul de grasimi caracteristic multora dintre cele mai gustoase retete cu carne de porc.

Carne de porc cu unt de arahide si curry

O reteta deosebita, de origine thailandeza, carnea de porc cu arahide si curry este perfecta atat pentru masa de pranz cat si pentru cina.

Cotlet de porc si salata de telina

Cotletul de porc este o alegere foarte buna pentru o masa in familie, deoarece este foarte usor de preparat si il poti asezona in diferite moduri

Coaste de porc cu sos chives

Coastele de porc cu sos chives sunt o alegere minunata pentru iubitorii de carne de porc. 

Lasagna cu sos aromat

Lasagna cu sos aromat este o rețetă cu specific italienesc, a cărei savoare îi va mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși.Lasagna cu sos aromat este gata în circa 80 de minute. Această variantă...

Reţetă de cârnaţi tradiţionali

Acest preparat este preferat de majoritatea dintre noi, fie că vorbim de varianta proaspătă sau de cea afumată. Cârnaţii tradiţionali se fac mai ales iarna în casele noastre şi nu lipsesc de pe mesele...

Piftie de porc

Nu e Crăciun fără preparatele noastre tradiţionale. În această perioadă facem tot posibilul să găsim cele mai bune reţete de care să ne bucurăm alături de toţi cei pe care îi iubim.Una din reţetele...

Paste cu sos și carne tocată

Pastele cu sos și carne tocată reprezintă o mâncare foarte gustoasă care merită încercată, mai ales că este ușor de preparat.Pastele cu sos și carne tocată sunt ideale pentru cei care preferă mâncărurile sățioase. Vă...

Paste carbonara cu carnati si broccoli

O reteta cu influente italiene, pastele carbonara cu carnati si broccoli sunt pe gustul tuturor.

Carne de pui cu mazare si bacon

Carnea de pui cu mazare si bacon este o reteta inspirata din bucataria frantuzeasca, ceea ce inseamna ca cei de la masa vor fi impresionati de aroma unei mancari ce pare foarte simpla, dar este cu adevarat delicioasa.

Supa cu carnati, legume si paste

Supa cu carnati, legume si paste este o reteta culinara ideala zilelor de toamna reci, fiind o mancare consistenta si aromata ce poate fi servita atat la pranz, cat si la cina impreuna cu familia.
error: Alert: Content is protected !!