Retete dulciuri

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum ...

Read More »

Pere coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta

Pere coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta

Perele coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta reprezintă o rețetă extrem de simplă și gustoasă pentru micul dejun sau gustarea dintre mese. Perele coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta conțin fibre și proteine ce vă potolesc foamea și pofta pentru ceva dulce, sunt zemoase și pline de savoare. Vă prezentăm cum puteți prepara o porție. Ingrediente pentru pere coapte cu ...

Read More »

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitura stratificată cu aromă de cafea reprezintă o alegere minunată în special pentru ocaziile în care aveți musafiri. Prăjitura stratificată cu aromă de cafea va fi gata în circa două ore. Este ideală pentru persoanele care adoră gustul oferit de cafea. Ingrediente pentru prăjitură stratificată cu aromă de cafea: • Pentru cele două foi: 3 linguri de făină 10 albușuri 10 linguri ...

Read More »

Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars este un desert uşor de preparat, elegant şi delicios. Se consideră a fi tradiţională în Franţa, dar iată că crema de zahăr ars este recunoscută peste tot în Europa sub diferite nume. Ce mai contează de unde vine, atât timp cât ne putem bucura cu toţii de ea?! Hai la „bucătăreală”! Timp de pregătire: 1h 30 ...

Read More »

Tiramisu cu biscuiți

Tiramisu cu biscuiți

Tiramisu cu biscuiți este un desert delicios, natural si usor, potrivit oricarei ocazii. Tiramisu cu biscuiți se face foarte usor. Va prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru tiramisu cu biscuiți: 1 pachet de biscuiți pentru ceai, sfărâmați 150 g de fulgi de ciocolată amăruie sau de ciocolata cu lapte + 50 g de ciocolată (sau ...

Read More »

Reteta de dulceata de struguri

Reteta de dulceata de struguri

Strugurii sunt unele dintre cele mai indragite fructe, mai ales pe timpul sezonului estival. La sfarsitul acestuia, gospodinele incep sa se intreaca in cele mai orginale moduri de a prepara diferitele tipuri de dulceturi – cele pe baza de struguri fiind favoritele datorita savorii iesite din comun. In cele ce urmeaza vom vedea care este cea mai buna reteta pentru ...

Read More »

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Se apropie un eveniment special în viaţa voastră şi vă doriţi să pregătiţi un desert absolut delicios? Dacă vreţi să aflaţi cum să pregătiţi o prăjitură minunată, nu trebuie decât să fiţi atente la următoarele rânduri. Vă vom prezenta o reţetă rapidă şi foarte uşor de preparat. Este vorba despre o reţetă de prăjitură cu scorţişoară şi nuci. Ingrediente necesare ...

Read More »

Reteta de dulceata de gutui

Reteta de dulceata de gutui

Acum multi ani, sa ai un gutui in spatele casei era ceva comun, normal. Oamenii ii cultivau pentru fructele lor delicioase, consumate atat in stare cruda, cat si conservate peste iarna. Sunt fructe tari si au o asemanare undeva intre mere si pere, cu un gust foarte dulce in momentul in care sunt gatite, colorate si cu o aroma de-a ...

Read More »

Amandine de casă

Amandine de casă

Amandinele sunt un desert excelent, puţin pretenţios la ingrediente şi nu vă trebuie multă experienţă pentru a realiza o prăjitură delicată şi, zic eu, de ocazie. Amandinele sunt printre preferatele celor cărora le place să meargă la cofetărie. În schimb, eu vă propun ca astăzi să vă transformaţi bucătăria în propria voastră cofetărie. La treabă! Timp de pregătire: 3 h ...

Read More »
Loading..