Retete dulciuri

Prajitura „Vulcan de ciocolată”

Prajitura „Vulcan de ciocolată”

Prajitura „Vulcan de ciocolată” este o rețetă care se prepară ușor, iar rezultatul este unul spectaculos și savuros. Prajitura „Vulcan de ciocolată” seamănă cu un chec, cu deosebirea că are în interior ciocolată fierbinte. Puteți consuma această prăjitură ca atare sau o puteți asocia, de exemplu, cu înghețată de vanilie, cremă ganaș, dulceață, fructe de pădure sau sos de fructe. ...

Read More »

Tiramisu cu cafea şi mascarpone

Tiramisu cu cafea şi mascarpone

Un desert excelent şi elegant, cu rădăcini adânc înfipte în Italia, tiramisu este prăjitura ideală pentru iubitorii de cafea şi brânză mascarpone. În limba italiană, tiramisu înseamnă “Ridică-mă!” – asta datorită efectului afrodiziac pe care îl are. Timp de preparare: 1h Ingrediente – 400g pişcoturi – 400g mascarpone – 3 ouă – 2 căni de cafea – cacao – lichior ...

Read More »

Dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii

Dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii

Dulceața din coji de pepene verde cu mirodenii este un deliciu fin pe care îl puteți prepara acasă, fără dificultate. Dulceața din coji de pepene verde cu mirodenii este deosebită și o puteți consuma ca desert rafinat. Gustul său deosebit este îmbogățit de aroma nucșoarei și mierii. Ingrediente pentru dulceață din coji de pepene verde cu mirodenii: 1 kg de ...

Read More »

Cornulețe cu brânză și gem

Cornulețe cu brânză și gem

Cornulețele cu brânză și gem reprezintă o rețetă ușor de preparat, al cărei gust amintește de aromele copilăriei. Cornulețele cu brânză și gem au la bază un aluat fraged cu brânză, uns cu gem, pentru un plus de savoare. Ingrediente pentru cornulețe cu brânză și gem: 200 g unt 200 g făină 200 g brânză de vacă 1 lingură de ...

Read More »

Cremă de ciocolată cu frișcă

Cremă de ciocolată cu frișcă

Crema de ciocolată cu frișcă reprezintă o rețetă ușoară de desert savuros, care nu necesită coacere. Crema de ciocolată cu frișcă este stratificată, la bază având biscuiți sfărâmați. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții. Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu frișcă: Pentru cremă: 200 g cremă de brânză fină 2/3 cană cremă de ciocolată, de exemplu Nutella ...

Read More »

Dulceata clasica de cirese amare

Dulceata clasica de cirese amare

Dulceata clasica de cirese amare este un deliciu pentru foarte multe persoane care prefera aroma sa dulce-amaruie specifica. Dulceata clasica de cirese amare este usor de facut, iar pe langa zahar se mai adauga si jumatate de baton de vanilie, care imbogateste gustul. Va prezentam varianta tipica pentru dulceata de cirese amare. Daca doriti sa preparati o cantitate diferita, este ...

Read More »

Gem din capsuni si zmeura

Gem din capsuni si zmeura

Gemul din capsuni si zmeura preparat natural are o savoare exceptionala, intrucat combina cu succes gustul acestor doua tipuri de fructe delicioase. Gemul din capsuni si zmeura se prepara usor, in stil traditional si il puteti consuma fie simplu, fie asociat cu o varietate de prajituri sau preparate dulci. Ingrediente pentru gem din capsuni si zmeura: 500 g capsuni medii, ...

Read More »

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe se numara printre bunatatile verii, care imbogatesc camara gospodinelor si ii bucura pe cei care adora ciresele. Dulceata fina de cirese albe se prepara din ciresele deschise la culoare: cele care au nuante de alb, roz, galbui sau oranj deschis. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru trei-patru borcane. Ingrediente pentru dulceata fina de ...

Read More »

Budinca raw de fructe si cacao

Budinca raw de fructe si cacao

Budinca raw de fructe si cacao este o reteta minunata si sanatoasa, care se prepara fara dificultate si nu necesita coacere.   Budinca raw de fructe si cacao este naturala, plina de vitamine. Poate fi servita ca mic dejun, la desert sau drept o gustare dulce naturala si sanatoasa. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru una-doua portii. Ingrediente ...

Read More »